Bedwants

Heeft u last van Bedwantsen? En zoekt u een specialist?

Neem vrijblijvend contact op
Bedwants

Bedwants

Bedwantsen komen over de hele wereld voor. Het zijn parasieten van warmbloedigen die in gebouwen leven en zich meestal voeden met het bloed van de mens. Als bedwantsen in grote aantallen in een vertrek aanwezig zijn (bijv. in een slaapkamer), dan ruikt men een karakteristieke geur. Dit komt door de olieachtige vloeistof die zij uitscheiden, waardoor een zoetige geur verspreid wordt.

Bedwantsen worden vaak ten onrechte wandluizen genoemd. Het zijn namelijk geen luizen, ze kunnen niet vliegen, maar wel snel lopen tegen wanden en plafonds.

Uiterlijk

Een volwassen bedwants heeft een sterk afgeplat, ovaalvormig (bijna rond) lichaam. De voorvleugels zijn slechts in aanleg aanwezig; de achtervleugels ontbreken geheel. De wijfjes zijn 4½ tot 9 mm lang, de mannetjes zijn gemiddeld iets kleiner. Bedwantsen zijn roodbruin van kleur. Als ze kort tevoren een bloedmaaltijd hebben genomen, is hun kleur donkerrood en is het achterlijf gezwollen.

Bestrijding

De bestrijding dient plaats te vinden met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen en de Wettelijke Gebruiksvoorschriften die op het etiket van de biocide (= bestrijdingsmiddel) vermeld staan. In de ruimten waar bedwantsen worden aangetroffen, dient men alle spleten en kieren van wanden en vloeren te behandelen met een biocide, dat een residu achterlaat. Bedden en matrassen kunnen met een stoommachine worden behandeld.