Muizen

Heeft u last van Muizen? En zoekt u een specialist?

Neem vrijblijvend contact op

Muizen

Huismuizen behoren tot de familie der ware muizen. Van deze familie komen er in West-Europa 6 kleine soorten en 2 grotere soorten voor. Ware muizen hebben allen een vrij lange vacht en een lange dunne staart. De kop is meestal langgerekt met een spitse snuit en de ogen en oren zijn relatief groot. Ware muizen zijn omnivoren en hebben een breed voedselpakket. Ze houden geen winterslaap.

Uiterlijk

Huismuizen hebben een slanke bouw, spitse kop, grote oren, kraalogen en een lange dunne staart. Volwassen exemplaren hebben een lichaamslengte van ± 7-10 cm en een gewicht tussen 15-30 gram. Vrouwtjes van 2-12 maanden zijn geslachtsrijp en werpen zo’n 6-10 keer. De draagtijd is 3 weken en de nestgrootte is gemiddeld 5-6 jongen. De levensduur van de huismuis is ca. 1 jaar.

Bestrijding

Wanneer er geen goede wering en andere preventiemaatregelen zijn toegepast, is bestrijding van huismuizen zinloos. Dat is dus altijd een belangrijke stap, ook als muizen al aanwezig zijn. Mocht bestrijding toch nodig zijn, gaat de voorkeur in eerste instantie uit naar een mechanische bestrijding (door middel van klemmen en vallen).