Steenmarter

Heeft u last van Steenmarters? En zoekt u een specialist?

Neem vrijblijvend contact op

Steenmarter

De steenmarter is in Nederland een bij wet beschermd dier dat niet gevangen of gedood mag worden. Steenmarters zien zich steeds meer gedwongen hun oorspronkelijke (agrarische) leefgebied te verleggen in de richting van stedelijke gebieden. De steenmarter is een roofdier dat ’s nachts actief is en voor overlast kan zorgen in woningen in de vorm van herrie en stank, maar ook in voertuigen waar ze leidingen kunnen doorbijten.

Uiterlijk

De steenmarter kan qua grootte worden vergeleken met een slanke kat met korte poten en een vrij gedrongen kop. De steenmarter kan snel verward worden met de boommarter. Het grootste verschil is de vleeskleurige neus bij de steenmarter versus de donker gekleurde neus bij de boommarter. De voetzolen van de steenmarter zijn weinig behaard, terwijl de voetzolen van de boommarter zwaar behaard zijn. Ook kun je bij de steenmarter de (grijs)witte kleur van de wolharen zien die door de grijsbruine haren heen schemeren.

Bestrijding

De steenmarter is wettelijk beschermd (Wet natuurbescherming, artikel 3.10). HebbuZz heeft contact met gemeenten en provincies om deze plaagdieren op de juist wijze te bestrijden.