Binnenkort op vakantie? Voorkom ongewenste souvenirs zoals bedwantsen

Wanneer je binnenkort op vakantie gaat, is het laatste dat je wilt ongewenste souvenirs mee terug nemen naar huis. Een van die ongewenste souvenirs zijn bedwantsen en die kunnen in jouw geboekte accommodatie zitten, ongeacht het aantal sterren dat deze eventueel heeft. We geven je hier een aantal tips om te voorkomen dat je straks bedwantsen mee terug neemt in je koffer. Heb je nog niet geboekt, dan is de eerste tip al meteen om de reviews te checken op eventuele meldingen over bedwantsen. Heb je echter al wel geboekt, hebben wel ook een aantal tips.

Voorkomen op reis
Wanneer je binnenkomt in je geboekte accommodatie, is het verstandig je koffer in de badkamer te zetten. Door gedegen voegwerk kunnen daar namelijk amper bedwantsen zitten. Daarna is het zaak eerst het bed te controleren met een loep en een lampje, terwijl je nog niets op bed legt zoals een jas. Controleer eerst de kussenslopen, dekens en lakens op rode of zwarte vlekjes, aangezien dat uitwerpselen van bedwantsen kunnen zijn. Daarna check je de naden van het matras op piepkleine bruine beestjes en hele kleine witte eitjes. Als je activiteit ziet, meld je dit het beste meteen aan de beheerder van de accommodatie.
Wanneer er niets in het bed te vinden is, wees er dan niet meteen gerust op. Bedwantsen kunnen zich namelijk ook in de nachtkastjes, het bed frame, in de stopcontacten of zelfs achter het behang bevinden.

Voorkomen na de vakantie
Heb je echt nergens een spoor van bedwantsen gevonden, kun je waarschijnlijk veilig uitpakken voor een ontspannen vakantie. Toch is er altijd een kleine kans dat er toch bedwantsen in je kleding of koffer zijn gedoken. Bij thuiskomst kun je dan ook het beste je koffers buiten uitpakken en deze eerst in een zak verpakken en goed afsluiten. Dan kun je het beste die zak leeggooien in de wasmachine en de kleding meteen op minimaal 50 graden wassen om zo eventueel aanwezige bedwantsen, larven en/of eitjes te doden. Als je ook wilt voorkomen dat er bedwantsen uit voorwerpen komen die je meegenomen hebt, kun je deze invriezen op minimaal -14 graden zodat deze doodgaan.

Voorkomen van verdere verspreiding
Als er toch bedwantsen je huis in zijn gekomen, is het zaak geen besmette voorwerpen naar andere ruimtes te verplaatsen en besmette kleding of beddengoed in een afgesloten zak naar de wasmachine te brengen. Probeer hierbij gen insecticide te spuiten, aangezien bedwantsen hier vaak te resistent of te talrijk voor zijn.

Toch te laat
Mocht je nu toch te laat zijn, bel dan Hebbuzz op en dan komen we zo snel mogelijk bij je langs om ervoor te zorgen dat je huis weer bedwantsenvrij wordt.